Lukkoponttiparkettia

Lukkoponttiparkettia

Kestävä lukkopontti on uivan lattian perusedellytysJoskus massiiviparketin asentaminen ei vain onnistu, johtuen lankun paksuudesta, olemassa olevasta lattiasta tai lattialämmitysratkaisusta. Kuitenkin halu on että lattia olisi puuta, ja vielä että lattia näyttää mahdollisimman hyvin massiivipuulta. Tähän voimme tarjota korkealaatuisia lukkoponttiparketteja, eli lautaparketteja.

Tarjoamamme lautaparketit ovat erittäin korkeatasoiset.

Lukkoponttiparketti asennetaan yleensä uivana ilman liimaa tai ruuveja, eristematon tai korkin päälle. Tämä ratkaisu sopii hyvin jos haluaa ohuen lattian lattialämmityksen kanssa.

Tutustu kuvagalleriaan>>

1-sauvainen lukkopontti

1-sauvainen lautaparketti on joko 180 tai 130 mm leveä, 14 mm paksu, valmiiksi lakattu tai öljytty. Hinnat alkaen 45 EUR/m2. Yksisauvainen lautaparketti on lukkoponttien aatelia.

3-sauvainen lukkopontti

3-sauvainen parketti näyttää suoralandontakuviolliselta massiivisauvalta. Lauta on 207 mm leveä ja 14 mm paksu. Hinta alkaen 35 EUR/m2. Kolmisauvainen lauta on levein kaikista ja siksi helpoiten asennettavissa.

Lukkoponttiparkettivalikoima

Puulaji/laatu 1-sauvainen 3-sauvainen Mitat Lakka Öljy Huom
Tammi Natur OK OK OK OK
Tammi Rustikal OK OK OK OK myös valkolakattu
Saarni Natur OK OK OK
Saarni Rustikal OK OK OK myös valkolakattu
Merbau OK OK OK
Jatoba OK OK OK
Pyökki Natur OK OK
Pyökki Rustikal OK OK
Vaahtera Natur OK OK
Kirsikka OK OK
Pähkinä OK OK

Suoraan verkkokaupasta ostettavat lukkoponttiparketit

Baltic Wood Tammi 1-sauvainen Elegance puolihimmeällä lakalla

Baltic Wood Tammi 3-sauvainen Natur Cream valkomattalakattu

Baltic Wood Tammi 3-sauvainen Elegance puolihimmeällä lakalla

Baltic Wood Saarni 3-sauvainen Elegance puolihimmeällä lakalla

Baltic Wood Merbau 3-sauvainen Elegance puolihimmeällä lakalla

Baltic Wood Pyökki 3-sauvainen Comfort puolihimmeällä lakalla

Muista vaihtoehdoista kannattaa pyytää tarjousta niin selvitämme hinnan ja saatavuuden.

Lankkuparketti ja asennus

Lankkuparketti, eli kolmikerrosparketti, eli lukkoponttiparketti voidaan asentaa joko liimaamalla tai uivana ilman kiinnitystä alustaan. Parketit kannattaa säilyttää vähintään viikon samassa tilassa mihin ne on tarkoitus asentaa. Näin lankkuparketit ovat asennuksen alkaessa samassa lämpötilassa että ilmankosteudessa eikä parketti elää heti asennuksen jälkeen.

Puulattian asennus lattialämmityksen kanssa

Yleensä lattialämmitysjärjestelmä upotetaan valuun, jonka päälle halutaan uiva lattia. On tärkeää että lattialämmitys käynnistetään (18 C) vähintään kaksi viikkoa ennen lattian asentamista. Näin valu sekä kuivuu kokonaan että asettuu tasaiseen lämpötilaan. Kaksi päivää asennuksen jälkeen voidaan hitaasti (max 1 C päivässä) nostaa lämpötilaa haluttuun käyttölämpötilaan muttei yli 26 C. Kannattaa käyttää aaltopahvia alusmateriaalina, koska se läpäisee lämpöä parhaiten. Korkki ja muovi eristävät enemmän.