Massiivisauvaparketti

Tammi natur sauvaparketti

Massiivisauvaparketti

Massiivinen sauvaparketti koostuu pontatuista irtopaloista. Paksuus on yleensä 16 tai 22 mm. Leveys on 70 mm ja pituus 250-500 mm. Palat toimitetaan 50% oikealle pontattuina ja 50 % vasemmalle, jolloin on mahdollista rakentaa useampaa eri kuviota, kuten ruutua, kalanruotoa tai tiiliseinää (englantilaiskuvio). Jos haluaa ruutuja tai kalanruotoa, on myös oltava tarkkana että pituus on leveyden moninkertainen.

Jos sisustus vaatii kuviollisen parkettilattian, lähes ainoa tapa toteuttaa se on sauvaparketilla. Pyydä tarjous sauvaparketista >>.

Massiivisauvaparketin standardimitat

Koko mm Puulaji ja laatu
Paksuus Leveys Pituus Natur Rustikal Gestreift
22 70 350/400/500 Tammi OK OK OK
16 70 350/400/500 Tammi OK OK OK
22 70 350/400/500 Saarni OK OK OK

 

Hinta

Tammi- ja saarni sauvaparketin hinta vaihtelee 40 – 50 euron neliöhinnan välillä. Palakoko ja laatu ratkaisevat. Pähkinä on selvästi kalliimpi materiaali. Tarkan hinnan selvittämiseksi, ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Verkkokaupasta suoraan ostettavat sauvaparketit

Tammi natur massiivisauva 16 mm

Saarni massiivisauva natur 16x70x500 mm

Massiivisen sauvaparketin asennus

Massiivinen sauvaparketti hinnastoMassiivisauvaparketti asennetaan yleensä liimamaalla alusvaneriin. Sauvat ovat ympäripontattuja ja niillä voi rakentaa rajattoman paljon erilaisia kuvioita, kunhan vain valitaan kuviolle sopiva sauvojen pituus/leveyssuhde. Tyypillisimmät kuviot ovat tiiliseinä, kalanruoto, englantilaiskuvio ja ruutukuvio. Tammi ei kestä kaseiinipitoisia liimoja, vaan tummuu sen vaikutuksesta, koska parkkihappo reagoi kaseiinin kanssa.

Mallistomme parketit ovat pintakäsittelemättömiä, joten pintakäsittely on asennuksen jälkeen tarpeen. Lakkaaminen on yleisin pintakäsittelytapa, joskin vahaus tai öljyvahaus ovat myös suosittuja vaihtoehtoja. Lakkaan tai öljyyn voi myös lisätä pigmenttejä luonnollisten sävyjen muuttamiseksi.

Parketix ei asenna lattioita itse, mutta voimme ehdottaa alueellanne toimivia asennusfirmoja, joiden kanssa voitte sopia asennuksen yksityiskohdista.

MääritelmätTammi sauvaparkettilaadut, natur rustikal gestreift

DIN-280 massiivisauvoille lyhyesti kuvattuna
Natur – luonnonvärinen ilman virheitä
Gestreift – maksimissaan 50% valkoista ylätasossa
Rustikal – ei valkoista, pieniä oksia sallittu

Kosteus 9+-2%

Kuvia eri laaduista>


Puulajit

Tammi Quercus robur
Punatammi Quercus rubra
Pyökki Fagus sylvatica
Saarni Fraxinus excelsior
Vaahtera Acer pseudoplatanus